home

Technieken

Ik werk met Rebalancing, Trager, Thai-yoga Massage, Dorntherapie, Cortical Field Re-Education en Systemisch werk. Daarbij komen technieken van pas uit diverse vormen van lichaamswerk, zoals:

Feldenkrais-methodeģ: leert je voelen hoe je beweegt. Je maakt zelf kleine subtiele bewegingen, waarbij je leert voelen welke spieren je daarbij gebruikt. Het maakt je bewust van inefficiŽnt spiergebruik en overbelasting. Als je weet wat je doet; kun je doen wat je wilt. Cortical Field Re-education is gebaseerd op de Feldenkreis methode.
Zie https://www.youtube.com/watch?v=D9Ko7U1pLlg
Zie https://www.youtube.com/watch?v=14gWirURq6I
Zie https://www.youtube.com/watch?v=C4yVO7oPJcc

Thai-Yoga-Massage: is een exotisch werkende compositie van aan yoga ontleende passieve strekkingen en en acupressuur.
Er ontstaat een dynamische en vloeibare dans waarbij de masseur de cliŽnt moeiteloos van de ene strekking in de andere brengt. Het effect is dat de cliŽnt ongemerkt veel spanning kan loslaten en meer ruimte krijgt in de gewrichten.
https://www.youtube.com/watch?v=cEZCauTcQII&feature=youtu.be

Rolfing-methodeģ: is een vorm van diepe stevige weefselmassage. Het werkt op de grens van weerstand en ontspanning. Spieren en bindweefsel krijgen de gelegenheid om hun verkramping los te laten en onderliggende lagen van emoties naar boven te laten komen. Zo ontstaat er ruimte in het lichaam.

Cranio-sacraaltechnieken: het ritme van de vloeistof in de vliezen om de hersenen heen wordt de primaire ademhaling genoemd. Deze bewegingen rond hersenen en ruggenmerg maken dat de schedelbeenderen en wervelkolom weer in balans komen en hun natuurlijke bewegingen volgen. Het is een zeer zachte methode, die diepe ontspanning brengt. Soms val je erbij in slaap.

Unwinding: volg de impuls tot spontane bewegingen zoals geeuwen en uitrekken. Je lichaam weet zelf waar rek en ontspanning nodig is, als je het daartoe de gelegenheid geeft.

Ademtechnieken: ademhaling is een wereld op zich. Ademhaling heeft alles met voelen en leven te maken. Je gaat je ademhaling beter voelen en bewuster gebruiken. Ook ga je dieper ademen om meer in contact te komen met je gevoel. Dat heeft een ontspannend effect op je spieren.

Zelfonderzoek: in dialoog ga je onderzoeken wat je werkelijk bezighoudt en wat het effect hiervan is op je lichaam. We hebben allemaal ervaringen waar we blij mee zijn en gevoelens die minder welkom zijn. Deze ontlopen of ontkennen we omdat we ze ongemakkelijk of beangstigend vinden. Maar of we willen of niet, we doen in ons leven soms vervelende ervaringen op. En als we die wegdrukken, schieten we letterlijk in een kramp: ons lichaam spant zonder dat wij het beseffen bepaalde spieren aan om ons te wapenen tegen het oncomfortabele gevoel. De invloed en de last hiervan is vaak vele malen groter dan de nare ervaring zelf. In zelfonderzoek kun je je van deze last bevrijden door vergeten gevoelens en onbewuste gedachten over jezelf alsnog te onderzoeken. Je lichaam is de leidraad: het trekt je aandacht naar de juiste plek. Ik begeleid je op deze reis naarbinnen. Zo blijft het gevoel hanteerbaar en kun je ernaar kijken zonder erin te verdrinken. Zelfonderzoek vergroot je vrijheid om met ongemakkelijke gevoelens om te gaan. Je blik wordt erdoor verruimd en je krijgt veel meer keuzemogelijkheden.

Bodyreading: richt zich met name op je houding, gewoontes en patronen. Je wordt bewust gemaakt van de relatie tussen je innerlijk en je lichaamshouding.

Bio-energetica: levensenergie. Het is een manier van bewegen van je lichaam waarbij blokkades losgeweekt en opgeruimd kunnen worden. Je voelt je energie weer stromen en het geeft ruimte in je gevoel. Je voelt hoe sterk je eigenlijk bent.

Dorntherapie: Opheffen van beenlengteverschil ten gevolge van gewrichtsruimte in heupen, knieen en enkels